BLOG

imagine blog
 

CLASA PREGĂTITOARE - CONSIDERAȚII PRIVIND PREGĂTIREA COPIILOR PENTRU ȘCOALĂ


  Clasa pregatitoare


  Pregătirea copiilor pentru școală este o temă care a fost și rămâne incitativă pentru educatoare, învățătoare și psihologi. Cercetările arată clar că până la 4-5 ani copilul își dezvoltă 40% din capacitățile intelectuale , pe care urmează să le atingă la maturitate. Preșcolaritatea este apreciată ca fiind " vârsta ce cuprinde cea mai importantă experiență educațională din viața unei persoane".
  Problematica pregătirii pentru un debut școlar optim vizează o varietate de aspecte de conținut (se referă l aspecte ale realizării obiectivelor prevăzute în programa instructiv-educativă din grădiniță) și alți factori care contribuie la realizarea ei (părinți,școală,comunitate).
  Școala este locul unde vor păși cu încredere, cu dragoste,cu speranță spre un viitor mai bun. Școala este dorință, dragoste, perspectivă-esența eternă a copilăriei și a copiilor. Intrarea în școală a copilului trebuie pregătită și sub aspectul vieții afective. Dezvoltarea sentimentelor altruiste și a energiei voluntare se face prin surâs și râs, prin dragoste de învățătoare, de școală și de semeni.
  Oricare ar fi, de altfel, natura argumentelor de mai sus, ele au un punct comun pentru noi toți: părinți, educatori, comunitate și anume pregătirea copiilor din grădiniță.
  Școala Gimnazială Nr.2, prin profesionalismul cadrelor didactice, vă oferă acest lucru: formarea copiilor dumneavoastră.

  Circumscripția școlară: Str.Izei, Gh. Şincai, Gh. Doja, S. Bărnuţiu (reîmpărţită în C. Coposu şi S. Bărnuţiu), Karl Marx (reîmpărţită în Lucian Blaga, Szilagyi Istvan, Gh. Lazăr), Ştefan cel Mare, Alex. Vlahuţă, Gutinului, Andrei Mureşanu, M. Eminescu, Independenţei (bl. 1-37), Cuza Vodă (bl. 1-9), Ioan Ghica, Valea Cufundoasă, Tr. Bilţiu, Dăncuş (fost Sportul Popular), Eroilor (fost Pionierilor), Mara (reîmpărţită în Dr. I. M. de Apşa, P-ţa Libertăţii şi Bogdan Vodă de la nr. 1-14), Constructorului (bl. 1-7), Avram Iancu, Zimbrului, Dealul Cetăţii (partea de est a străzii), Arhimandrit Ghermano Vida.


  Înscriere în clasa pregătitoare 2018-2019
Prima etapă : 4 martie 2019 -22 martie 2019
A doua etapă: 2 aprilie 2019- 8 aprilie 2019 

  Ziua porților deschise: vinei, 1 martie 2019, între orele 11:00-17:00

  Acte necesare pentru înscriere:
Certificat de naștere
Buletine părinți/tutore
Adeverință medicală "apt pentru școală" și adeverință medicală "pentru înscrierea în colectivitate"
Rezultatul evaluării psihosomatice pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 01.09.2019

Linkuri utile